Waarom certificeren van voedsel averechts werkt

In de supermarkt zien we het steeds meer: producten met een certificaat of keurmerk erop. De fabrikanten zijn dol op dit soort certificaten en keurmerken, om zo te laten zien hoe goed het gesteld is met de voedselveiligheid. Maar Bas Wiegmans, senior consultant bij Précon Food, legt uit dat deze certificaten juist averechts werken: “De consument denkt als snel hier klopt iets niet. Wat hebben jullie te verbergen? Het effect is anders dan je wilt bereiken.”

Uitleg

Natuurlijk ontkent Wiegmans niet dat het nodig is om voedselveiligheid op deze manier te kunnen garanderen, maar er is uitleg nodig zegt hij: “Je moet dan wel uitleggen waarom het zulke goede kwaliteit is, een verhaal vertellen.”

Waarborg Voedselveiligheid

Eén van de keurmerken die er is voor voedselveiligheid, is van de stichting Waarborg Voedselveiligheid. Lees er hier meer over.

Author: Peter

Share This Post On