Wat doet Wakker Dier?

Wakker Dier, iedereen kent deze organisatie wel van naam. Maar wat doet de organisatie nu precies? De organisatie heeft als doel om “een samenleving te bewerkstelligen waarin ook dieren in de vee-industrie met respect worden behandeld”.

Campagnes

Door de jaren heen heeft Wakker Dier verschillende grote campagnes opgezet, hieronder een overzicht van de belangrijkste campagnes:

Stop de plofkip!

De campagne “Stop de plofkip!” heeft als doel om supermarkten en andere bedrijven te laten stoppen met het verkopen van plofkippen. Meer informatie over deze campagne lees je hier.

Varkenscampagne

Naast de actie tegen het verkopen van plofkippen, heeft Wakker Dier een vergelijkbare campagne gevoerd over varkens. Deze campagne had tot doel om de verkoop van varkensvlees zonder keurmerk te stoppen.

Kiloknaller-campagne

Tot slot had Wakker Dier ook een algemene campagne om de verkoop van goedkoop vlees, de zogenaamde ‘kiloknallers’ tegen te gaan.

 

Successen

De campagnes van Wakker Dier leveren natuurlijk ook de nodige successen op. Zo hebben verschillende grote bedrijven toegezegd geen plofkip meer te gebruiken, zijn er geen eieren van de legbatterij meer te vinden in de winkel en daalt de vleesconsumptie in Nederland. Alle successen van Wakker Dier op een rijtje vind je hier.

Het leven van een vleesvarken

Author: Peter

Share This Post On